Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μπορούμε να ενημερωθούμε για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα τους οδηγούς και τα φυλλάδια από την ιστοσελίδα Χρήσιμο Υλικό που είναι αναρτημένο στον Ενημερωτικό Κόμβο Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Ενημερώνουμε τους γονείς. Ο πιο απλός τρόπος είναι να έχουν το ειδικό ενημερωτικό υλικό που υπάρχει στον ενημερωτικό κόμβο http://internet-safety.sch.gr.
Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να σκεφθείτε περισσότερους και καλύτερους τρόπους προσέγγισης του θέματος.
Τονίζουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα το υλικό που είναι αναρτημένο στον Ενημερωτικό Κόμβο ΠΣΔ για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr. Εκεί θα βρείτε επιλεγμένα νέα, βίντεο ευαισθητοποίησης και ποιοτικό ενημερωτικό / εκπαιδευτικό υλικό. Μέρος του υλικού έχει παραχωρηθεί από το SaferInternet στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ.
Αν δημιουργήσετε δικό σας υλικό και θέλετε να το μοιραστείτε με τα άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας, μπορείτε να μας το αποστείλετε στο intener-safety@sch.gr ή αν είναι βίντεο να το αναρτήσετε στο http://vod.sch.gr.
Τέλος, σας καλούμε να γίνετε μέλη της Online Κοινότητας ΠΣΔ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/ ή να εγγραφείτε στην ενημερωτική λίστα επικοινωνίας http://list.sch.gr/mailman/listinfo/safetynet.
Και μην ξεχνάτε ! Αν υποπέσει στην αντίληψή σας ιστότοπος με ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο ενημερώστε την υπηρεσία ελέγχου περιεχομένου Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο cachemaster@sch.gr.